Legjobb minőségű Indonéz Bourbon vanília a Vanillandtól

Ezen az oldalon sok dolgot megtudhat az egyetlen ehető orchideatermésről, a vaníliáról. A Bourbon vanília, a fűszerek királynője!

Vanilland.EU Kft.

„Magyarországon igen sok vaníliás édesség fogy, mégsem magától értetődő az üzletek polcain a vaníliarúd. Az emberek többsége vélhetően nem is ismeri, hanem helyette a vaníliás cukor, vaníliás fagylalt, vaníliás joghurt és hasonlóan hazug címeken forgalmazott vanillin-műaromát fogyasztja. E szintetikus ízesítőt a papírgyártás egyik melléktermékéből nyerik ki. Sőt, ma már különféle növényi alapanyagokból is elő tudják állítani, baktériumok közreműködésével, melyeket a nagyobb hatékonyság érdekében újabban génkezeltek.” Gusto Magazin

A vanillin

A vanillint, 1876-ban állították elő német vegyészek az eugenol nevű vegyületből, amely ma is a vanillin gyártás alapját képezi. Ez a megtévesztésig hű vanília illatot áraszt, de minthogy jóval erősebb, óvatosan kell bánni vele!Az igazit akkor sem pótolhatja! Egy apró tanács: az eredeti vanília rudacskák többször használhatóak, ha összegyűjtjük őket az elfogyasztott tésztából, sodóból, mivel kellemes illata sokadszorra sem gyengül! 
Nem véletlen, hogy a szintetikus „ vaníliás cukorban” 8 g cukorhoz csupán
0,1 g
vanillin kristályt adnak! Töményebben veszélyes lenne és így is elég erős ízt ad, ám azt össze sem lehet hasonlítani a természetes vanília aromájával!

A Vikipédiában ez olvashatjuk róla:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Vanillin



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 1
Heti: 23
Havi: 81
Össz.: 25 163

Látogatottság növelés
Oldal: A vanillinről
Legjobb minőségű Indonéz Bourbon vanília a Vanillandtól - © 2008 - 2024 - vanilland.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »